2013. június 4., kedd

Megint matek:)


Mindig csak a matek.... Pedig a kémia es a fizika is ugyanakkora mumus, ha nem nagyobb.

A családunk antitalentum ebben a témakörben. Jakab ugyan ötös, de szerintem az a pillanatnyi tudását tükrözi, nehéz felideznie a tavalyi anyagot es Hannának segítenie.
Maradok én...
Mert én felidézem a huszonéves ismereteimet? Neeeem....
Van egy kisokos könyvem, a Biblia mellett tartom (komolyan!), az utóbbi idők legolvasottabb kiadványa részemről. Szabóné Zavaczki Andrea - Zavaczki Gabriella: Matematikai képlet- és fogalomtár általános iskolások számára. Valami olcsó kis izéke, de minden benne volt, amit idáig kerestünk. És remekül meg is értettük:)
A másik segítség ez a honlap: altsuli.hu
Ez sem nagy szám, de nekünk bevált. Minden témakört megtaláltunk, és lépésről-lépésre megmutatja egy feladattípus megoldását.
Így a matek már nem is annyira mumus, kicsit gyakorolni kell még, és nem lesz nagy gond vele a vizsgán.


És itt elárulnám, hadd tudja mindenki, hogy a mindig rettegett és sokak által nem kedvelt matektanárnő az egyik kedvenc tanárunk. J. néni szigorú és kemény, de sose hazudik, nem részrehajló, nem kivételezik, mindig tudja az ember, hányadán áll vele. A szigor meg kell bizony, főleg ebben az osztályban. Ám mégsem veszi egy kalap alá a gyerekeket, nem könyveli el mindet simán "a 7.b-nek", hanem jó pedagógusként külön kezeli őket, segít és tanít. Én jobban szeretem az ilyen tanárt, mint aki mosolyog meg jópofizik, aztán hátbadöf... Hanna őt értékelte legjobban a különórákon, egész megszerette:) remélem, a matekot is:))

2 megjegyzés:

  1. Drága Erim! Ügyesek vagytok nagyon :-)
    De azért pihenned is kéne néha, látszik a sietség és a fáradságod. A felső bekezdésed egymás után kétszer van beírva a posztban.
    Kívánok nektek kitartást, Hannának sok pihenést és nagy matek szeretetet :-D

    VálaszTörlés