2014. november 4., kedd

Iskolaajánló

Aki otthonoktatásra adja a fejét, hamar szembesül azzal, hogy az egyik legnehezebb dolog befogadó iskolát találni. Az igazgatók egy része nem örül annak, hogy a létszámban foglalja a helyet egy gyerek, ám támogatást nem kapnak utána és a helyére sem vehet fel mást. Sokan azzal sincsenek tisztában, hogy az ő hatáskörük dönteni, nem kell továbbküldeni az ügyet a gyermekvédelem, családgondozó, akármi felé.
Sári így egy budapesti alapítványi iskolába jár, ahol szívesen látják. Havonta egyszer eltölt az osztályában két napot, ilyenkor résztvesz velük az órákon, megír pár felmérőt, beszámol a tudásáról. Tornázik is, rajzból és technikából viszont legtöbbször itthonról visz munkát. Tulajdonképpen így nem félévente kell vizsgálnia, hanem havonta, de ez kényelmesebb is, nem kell akkora nagy anyagot előhívnia.
Sári nagyon jól érzi magát ott, pedig rajta kívül egyetlen kislány jár még az osztályba :) Vicces, kreatív, okos fiúkkal van tele az osztály, barátságosak és tisztelettudók.


Az iskolában általánosságban is jó a hangulat, nem hallok soha hangos szót, csúnya beszédet, nincs verekedés, üvöltés, mint ahogy azt máshol gyakran tapasztalja az ember... Kislétszámú osztályok vannak, családias légkör. Valószínűleg ez is hozzájárul a szokatlanul békés légkörhöz.
Sajnos viszont rezeg a léc... egyre kevesebb a támogatás, szeptemberben majdnem be is zártak. Nagy örömmel es szeretettel várnak új diákokat, bejárósnak és otthontanulósnak is. Ha érdekel, melyik ez a jó suli és szeretnéd megismerni, írj e-mailt nekem a radics.erika76@gmail.com címre, megadom az elérhetőséget!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése