2013. szeptember 4., szerda

Kérvényezés

Hannával simán ment minden: augusztus utolsó hetében megkérdeztem az igazgatót, lehet-e továbbra is magántanuló, ő pedig csak azt mondta, hogy mivel tavaly is jól működött a dolog(!), természetesen! A titkár kinyomtatott egy kérvényt a tavalyi mintájára, én aláírtam, és ennyi.

Amitől féltem, az a délutáni műszak az alsósaimnak..... Először arról volt szó, hogy valami ütős indokkal írjak kérvényt, es esetleg elfogadja az igazgató. Első tanítási napon vittem is egyet, merészen arra hivatkoztam csak, hogy otthon vagyok es együtt tanulok Sárival es Samuval. Reménykedve adtam volna át, ám az iskolatitkár azzal fogadott, pénteken volt egy értekezlet, Hol azt az utasítást kapták, hogy kérvény nélkül megengedhetik, hogy a gyerekek a kötelező órák után hazamenjenek. De azért hagyjam ott, mert sose tudni, mikor gondolják meg magukat...
Megnyugodtam.
De tegnap egy formanyomtatvánnyal fogadott az elsős tanítónéni, miszerint:

Tisztelt Igazgató Asszony! (ezt nem is értjük, mikor bacsink van)

Kérem, hogy gyermekemet a kötelező tanítási órák utáni egyéb foglalkozások alól felmentési szíveskedjék.
Név, stb, stb....
Indoklás:................ (Ezt nem kell kitölteni, de így okafogyottá válik ez a papír....)
Dátum, aláírás

Majd lejjebb egy rész:
Az osztályfőnök javaslata:..........
Az igazgató döntése: engedélyezem/nem engedélyezem
Dátum, aláírás

Nos, még nem kaptam választ, de nagyon remélem, hogy nem Micskamának lesz igaza:)

Egyébként olyan propaganda megy a napközi mellett, hogy lassan csak a verbunkosok meg a kézenálló bohócok hiányoznak a felcicomázott elefántos felvonulással...

5 megjegyzés:

  1. Majd Micskama kiveri belőlük szükség esetén (ha már ilyen pesszimistán állt hozzá). Ha vonakodna, majd nem szólok hozzá amíg meg nem gondolja magát. :)

    VálaszTörlés
  2. Óóó.... Te olyan szigorú lánya vagy...:))))

    VálaszTörlés
  3. Ő is ezt szokta mondani! Fogadjunk összebeszéltetek :)

    VálaszTörlés
  4. Fontos, hogy a szülő tudja, mit akar (Te azt akarod, hogy a gyerekeid otthon legyenek), és hogy mik a jogai. Te ismered a jogaidat, úgy látszik, ebben az esetben az iskola nincs tisztában azzal, hogy hogy is mennek a dolgok. Én nem hibáztatom, olyan összevisszaság van év elején, ráadásul a jogszabályok is napról-napra változnak!
    Én is látom a tendenciát, de ez engem nem érdekel, egyelőre még mi, szülők rendelkezünk a gyerekekkel, bár egyre jobban megnyirbálják a jogainkat!
    Gondolj ránk: ma kapjuk kézhez a határozatot, hogy tanév elejétől magántanulói státuszban vagyunk-e, vagy csak simán iskolát kerülünk.

    VálaszTörlés
  5. Szia Erika! Kaptál már választ? Tudom lassú víz partot mos, de itt már víz sincs talán! :)

    VálaszTörlés