2013. június 13., csütörtök

Vakációóó!

Na jó, még holnap bizonyítványosztás, de azért már itt van! A suliban lazítás, itthon meg feszített tempóban titkolózás és készülődés Jakab ballagására. Még jó, hogy Hanna itthon van , így van segítségem:)
A magántanulósága alatt sok házimunkát tanult meg egyedül elvégezni, és a kedve is nőtt, hiszen nem volt az iskolától leterhelve sem agyilag, sem érzelmileg, sem fizikailag. Szerintem ez is egy nagyon pozitív oldala az otthon tanulásnak, egyáltalán nem mindegy, hogy a gyerekek mennyire veszik ki részüket a házimunkából, főleg a mai világban, mikor sok szülő szinte mindent elvégez helyettük. Nem szabadna hagyni ellustulni őket...

A vakációra készülve listát szoktunk írni, mit tervezünk, kinek mi a kívánsága. Nemcsak a kirándulások kerülnek fel (állatkert, múzeum, nagyik, barátok), hanem a ritka ételek, édességek is:) sokmindenre nincs idő a rohanó tanév alatt, ezeket ilyenkor pótoltatják be velem az éhes szájak:) pl. nyárra marad a pita sütése, nagy hamburgerezés házi bucival, es a rengeteg gyümölcsös fagyi...
Es a listára kerülnek a nagyobb lélegzetű házimunkák is... Nem csak habos oldala van ám a nyárnak! Idén hatalmas rendvarázsolás van tervbe véve, polcok, szekrények cseréje, egyszerűsítés és szelektálás. Mivel a lakás nagyon pici, mindig rumlisnak tűnik, hiába vannak helyükön a dolgok, ezért azt találtuk ki, hogy a nyitott polcokat lecseréljük zárt szekrényekre. Közben persze selejtezünk... Már előre cidrizek: minden rendrakás közben van egy pont, mikor úgy érzem, nincs tovább erőm, itt befejeztem. Pedig nem lehet:) a legnagyobb kupi közepette nem hagyhatom abba!:)
De idén bízom abban, hogy a gyerekek többet tudnak mar segíteni... Nagyobbak, önállóbbak es igényük is van már a kis környezetük rendjére. Jakab ebben élenjár, mint maximalista és kissé kényszeres gyerek....:) de már a lányok is alakulnak.
Csak én nem... Bevallom, én vagyok a legrosszabb gyerek a családban. Én még ma is az a típus vagyok, aki leckeírás közben a legtöbb időt a ceruzahegyezéssel tölti... Vagyis a lényegtelen dolgok mindig elterelik a figyelmem. Nem baj, ha áll a por a polcon, de ezt a kis cuki izékét ide kell tennem! Oda pedig egy lógó szivecskét kéne akasztani... De azt a jópofa díszpárnát is megvarrom gyorsan.
Na ebben kéne változnom a nyáron...
Ti mit terveztek a vakációra? Utazást? Lazítást? Meséljetek!


4 megjegyzés:

  1. "Borzasztóan"sajnálom(nem sajnáltatom:) magam:((((de tanulás a köbön vakáció nélkül.Most épp a neuromodulációról keresek számomra használható anyagot,mert tétel ugyanis,de eddig nem találtam emészthetőt...
    Ami öröm:két hét múlva Veszprém és kongresszus...nekünk ez a nyaralás:)))

    VálaszTörlés
  2. Erzsébet pályázaton kaptunk egy hét üdülést, igaz az már július. Egyenlőre annyi a "feladat", hogy maximálisan kihasználjuk a nyarat, már csak egy ilyen lesz, utána muszáj dolgoznom.

    Holnap Playmobil kiállítás. Szombaton helyi rendezvény (vasárnap is, de az még alakul). Hétfőre anyu rendelt fát... nem unatkozunk. :-)

    Viszont amit írtál az iskoláról az elgondolkodtatott. Miért nem viszitek el Hannát (és a többi gyereket is) másik iskolába? Igaz, hogy utazni kell, de a nagyok már figyelnének a kicsikre.
    Bevallom mi gondolkodtunk azon, hogy a pici lakásunkat (ja a festés, erkély vakolása, korlát festése is tervben van, meg valahogy meg kell oldani, hogy a nagyfiam iskolás cuccainak legyen valahol helye) elcseréljük egy falusira, de konkrétan az iskola volt a legnagyobb ellenérv. Egy olyan iskolában, ahol nem ismerik fel, hogy a gyerek diszlexiás (ez plusz munka, feladat, szerintem felismerték, de inkább nem foglalkoztak vele) nem adom a gyerekemet.

    Ildikó
    (később még szívesen írok, de megyek cseresznyét magvalni, anyu elrakja a hűtőjébe, időre jön érte. Hiába a nyár a pihenésé. )

    VálaszTörlés
  3. Kapálást, ültetést, madárcsicsergésben való gyönyörködést, munkálkodást a szántóföldön és egy kirándulást Nagykőrösre! :)

    VálaszTörlés
  4. Egyszer már írtam ide, de elszállt...
    Jucc, sokat gondolunk rád, kitartás, hamarosan vége!! És olyan-de-olyan okos leszel...:)
    Szera, ne csak feynegetőzz!:)
    Ildikó, ez nem ilyen egyszerű... Majd írok erről is egy bejegyzést hamarosan. A nyaraláshoz jó időt, a festéshez kitartást kívánok!:)

    VálaszTörlés