2013. június 7., péntek

Magántanuló magántanárnál:)

Lett nekünk egy matek-kémia-fizika tanárbácsink. Valóban csak úgy lett, Szera barátnőm szerint velünk mindig ilyen csodák történnek. Kell is a sok rossz között:)

J. bácsi cigányszármazású, bár nem látszik rajta, ő nem szégyelli sehol. Harmincakárhány évesen lebetegedett, sok időt töltött kórházakban, kezeléseken, rengeteget olvasott. Pl. matematikát. Bevallom, az utolsó ez lenne, ami eszembejutna egy hosszú betegeskedés alatt:) de ő beleszeretett. Rájött, hogy mindig is szerette, de nem foglalkozott vele, zajlott az élet, munka, stb. Olyannyira beleásta magát, hogy 39(!) évesen elkezdte az egyetemet, nappalin, csupa fiatal között.
Nem tudom leírni azt a nyugalmat, ami belőle árad, legszívesebben ott ülnék én is és tanulnék! Valahogy összefüggéseiben tudja átadni a tudását, gyakorlatiasan és logikusan. Olyan sikersztorikat produkál, mint a filmekben: vagány, léha fiatalok elkezdenek érdeklődni a tanulás iránt, bukásra álló gyerekek nem tudnak ötösnél rosszabb dolgozatokat írni, az én Hannám 3 órányi tanulás után hármasra tud... És ez az ember munkanélküli. Nem kap állást, bár akármit megcsinálna, amit a betegsége enged. Szinte semmiből él három gyerekkel és pocaklakós feleséggel, egy tanyán, itt a határban... Magánórákból élnek valamelyest, már ha akad szülő, aki egy doboz cigi árát feláldozza a gyerek jobb jegyéért. Mert J. bácsi nem is nyerészkedik... Szeret tanítani, szereti az eredményt látni meg a csillogó szemeket.






És hogy találtunk erre a gyöngyszem-emberre? Egy ideje tanulmányozza a Bibliát, keresi Istent. Ugyanis az egyetemen a tanulmányai közben azon gondolkodott, milyen bonyolult pl. a DNS. Valakinek ki kellett ezt találnia, magától nincs ilyen... De ha valaki megalkotta, akkor biztosan nem csak 70-80 évre tervezte... Nem sokkal ezután becsöngetett hozzá két néni, akik Bibliatanulmányozást ajánlottak fel neki, ez Pécsett történt. Tavasszal hazajöttek Nagykőrösre, így a tanulmányozás abbamaradt. Ám egyszercsak egy régi osztálytársa és barátja (aki mellesleg a szomszédunk) kopogott az ajtón, aki szintén Bibliatanulmányozást ajánlott neki:) J. bácsit így a gyülekezetünkből ismerem, ahova igyekszik vasárnaponként eljutni, gyalog... És ahol igyekszik közelkerülni Istenhez. Tudtátok, hogy a matematikával be lehet bizonyítani Isten létezését?:) na ilyeneket tud ez a drága ember.


Hanna most minden nap tanul vele, kémiát, fizikát, közben ugyebár matekot is. Amikor mondtam neki, hogy elég nekünk, ha nem bukik meg, azt mondta, ne mondjak ilyet, van ebben a lányban egy hármas legalább:) és a feladatlapok alapján tényleg úgy néz ki... Szorítsatok, mar csak két napunk van összeszedni magunkat!

5 megjegyzés:

  1. Én is láttam már arra példát, hogy nagyszerű pedagógus tehetségét fecséreli az iskola arra, hogy ebédeltesse a gyerekeket...
    AZ az érzésem, hogy ezzel a tanár bácsival nem a véletlen hozott össze titeket!
    Jól számolom, hogy hétfőn vizsga? Szurkolunk Hannának!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon köszönöm,hogy ezt a csodás tapasztalatot megosztottad velünk!!!Símogatja a lelkem:))))Olyan jó lenne ezzel a J.bácsival kezetfogni és beszélgetni vele....mondd meg neki,hogy így ismeretlenül is szeretettel gondolunk Rá és a lehető legjobb élet utat választotta ami a Biblia tanulmányozásával kapcsolatos:)))Soha de soha ne hagyja abba!!!!Az áldások nem maradnak el,mégha a jelenlegi körülmények nem ideálisak akkor sem!!!

    VálaszTörlés
  3. Csodálatos történet! :) Én is üdvözlöm J. bácsit! Juccantóval pedig egyetértek, mert mi mást is tehetnék, amikor én is TUDOM, hogy így van! :)

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm, hogy együtt örvendeztek velünk:)
    És a szurkolást is...:) ránkfér, mar kezd kiakadni a lány...

    VálaszTörlés