2013. június 14., péntek

Az milyen dolog ...

... hogy az évfolyamelsők minden évben az igazgató gyerekei?

... hogy Jakab osztályfőnöke mindenkit megpuszil, csak Jakabbal fog kezet?

... hogy a hétéves Samunak az a feladata az intelligenciateszten, hogy állítsa ABC-rendbe a betűket?

... hogy Himnusz és Szózat alatt a szülők lazán beszélgetnek, a gyerekek meg nevetgélnek?

... hogy én itt rinyálok, amikor a meglepi-torta még nincs készen?!:)

2 megjegyzés:

  1. Szia

    Sokban különbözünk ezt elismerem, ugyanakkor tudom, hogy a legjobbat szeretnéd a gyerekeidnek. Ezért nem értem miért maradtok az iskola mellett?
    Igen, biztosan áldozatokkal jár egy távolabbi iskola, ugyanakkor, ha ennyire rossz a helyzet miért nem változtattok?

    Nekem különösen szívügyem a kérdés, próbálom a legjobb iskolát megtalálni a fiaimnak. Igen a jövőre is gondolok, de a 13 éves sógorom példája miatt inkább. Másodikor volt mikor szóltunk az édesanyjának, hogy gond van a gyerekkel, á nincs. Tanár szerint sem. Végigbugdácsolt 6-ig, megbukott és kiderült hogy diszlexiás. 6-ban! Idén ennek megfelelően foglalkoztak vele és a biztonyítványa tele van így is kettesekkel. Az édesanyja szerint rendben van így.

    Ezért vagyok érzékeny a témára. Igaz én biztos észrevenném, ha gond lenne és nem hagynám annyiban, de szeretném, ha a tanárok is partnerek lennének ebben. Nemcsak olyan emberek akik pénzért járnak be dolgozni, hanem azért mert szeretik amit csinálnak.

    Bocsánat, hosszú voltam, a döntés a tiétek ráadásul úgyis úgy csináljátok ahogy NEKTEK jó, csak szerettem volna elmondani miért is látom másképp ezt az iskola dolgot.

    (ha állatkertbe mennétek érdemes figyelni a vatera/kuponos oldalakat, mert előfordulhat hogy sokkal olcsóbban kapod meg a jegyeket.

    A másik amiről akartam írnia Szia Szimba program. A CIB oldalán megtalálod. Tudom nehéz minden hónapban 1-1 eFt-ot gyerekenként félretenni, de ha nem is mindíg teszed is meg, hanem csak időnként akkor is gyűlnek a pontok az ajándékokra. (idén egy társast és könyvutalványokat váltottunk ki, a pénzt meg decemberben felveszem)

    Ildikó

    VálaszTörlés
  2. Köszi a tippeket! Megnézem!
    Hamarosan írok a sulihelyzetről....

    VálaszTörlés