2013. február 25., hétfő

A kezdetek

Nagy fába vágjuk a fejszét. Bele a közepébe.
Hanna magántanuló lesz. Még ez se biztos, mert most várjuk az iskolaigazgató válaszát...
Magamtól nagyon nagy elhatározással vágnék csak bele, de sajnos az egészségi állapota kívánja meg ezt a fura helyzetet: egy éve derült ki a pajzsmirigy extrém túlműködése, már tavaly is rengeteget hiányzott. Idén pedig az osztályfőnöke közölte: ha túl sokat hiányzik, évet kell ismételnie, nem tehet pótvizsgát se... 
Hát gondoltam, marad a magántanulói jogviszony. Az állapota amúgyis nyugalmat igényelne, tavaly a szakorvos azt mondta, legszívesebben hónapokig nem engedné iskolába.... nagyon magas a pulzusa, pánikbeteg lett, idegroncs... néha krízisállapotok jönnek, amikor lázas és komolyan itthon kell maradnia... ezen csak ront az iskola, sem a tanárok, sem az osztálytársai nem értik, miért hiányzik ennyit (és az állandó vizsgálatokról még nem is beszéltem) és folyamatosan piszkálják, bántják miatta. Amúgyis nagyon valószínű, hogy ez a stressz váltotta ki magát a betegséget is, sohasem érezte otthon magát az osztályában...
Mivel Hanna 7. osztályos, nagyon speciális a helyzetem: nem az alapoktól indulunk, hanem be kell kapcsolódnom a vektorok és mondatelemzések világába, és bevallom, félek.... Más az, mikor a leckében kell segíteni, de most nekem kell kiadnom a leckét, ami nem az egyszeregy:) 
Hát azért is kezdtem ezt a blogot, hogy segítséget nyújtson a hasonló cipőben járó gyerekeknek és szüleiknek, legalábbis megpróbálom. És rendszerezni sem utolsó egy blog írása, összegyűjtve a tananyagokat, segítő oldalakat, hátha más is talál neki való információt. És persze nagyon nagy örömmel veszem, ha segítesz, kedves Olvasó!:)

4 megjegyzés:

  1. Drága Erim! Nagyon sajnálom hogy végül ezt a megoldást kell válasszátok, de Hanna egészsége mindennél többet ér. Ezt a tanárok is meg kell értsék.
    A bloggal kapcsolatban az az ötletem támadt, hogy a G+-on hozzál létre egy közösséget Otthon tanulás vagy bármi egyéb jellemző címmel és hívj meg bele sok-sok embert, aki a segítségetekre lehet. (Mint pl a Kerti Patika) Sokunknak van általános iskolás gyermeke, talán át tudjuk adni a tananyagot, ahogyan az iskolában tanítják, és az ütemet is tudjuk mutatni, mikor hol tartanak a gyerekek a különböző tantárgyakban.
    Mit gondolsz?

    VálaszTörlés
  2. Szeretem a vektorokat (is)! Szólj, ha segítség kell!

    VálaszTörlés
  3. Mi is szurkolunk :)
    Ne feledd....hit-remény-szeretet, ez a legjobb motiváció!
    Ez eddig is bevált, ezután is menni fog!
    Aztán egyszercsak eljön egy jobb világ......ebben reménykedünk :):):)

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm nektek! már megvan a válasz is: engedélyezte!:) megkönnyebbültem és izgulok is egyszerre:)
    De z biztos, hogy szólok, ha segítség kell:))

    VálaszTörlés